ROBERT STANCU

Robert are 5 anişori şi una dintre cele mai grave şi rare boli de inimă: Tetralogia Fallot. După naştere, părinţii au aflat că Robert suferă de malformaţii ale inimii. Prima operaţie a făcut-o când avea un an. I s-a făcut un branding pulmonar pentru a-i ajuta inimioara să funcţioneze. A făcut un stop respirator, dar a luptat şi a trăit. La ultima operaţie, din păcate, medicii au uitat o „sârmuliţă” în toracele copilului. Care îi apasă pe organe. Ar trebui o nouă operaţie pentru a fi scoasă. Robert îşi petrece viaţa pe drumuri, între casă, la Bacău, şi Spitalul din Târgu Mureş. Soluţia găsită de medicii din Târgu Mureş: câte o operaţie la fiecare 7 ani. Nu i-au garantantat însă… supravieţuirea.

Soluţia găsită de directorul medical al Clinicii de copii de la Universitatea Clinică din Heidelberg, Germania: corecţie totală de cord. Şi supravieţuire certă: implant de valvă pulmonară umană. Costul operaţiei: 52.330 de euro. Ocazie cu care să i se scoată şi sârma… În luna iulie, părinţii economisiseră 4.000 de euro. Între timp, părinţii au continuat să lupte pentru salvarea lui Robert. În septembrie reuşiseră să strângă 12.000 de euro.

Pe 5 octombrie 2008, cu ajutorul doamnei Mihaela Grun, o româncă stabilită în Germania, Robert a ajuns la clinica din Heidelberg, la o consultaţie gratuită. Robert se simţea rău. Verdictul medicului german: dacă nu este operat urgent, Robert nu îl va mai întâlni pe Moş Crăciun…

Suma de 53.000 de euro se dovedeşte a fi greu de strâns. De formularul E 112 nici nu poate fi vorba, considerându-se că Robert poate fi operat în ţară, din 7 în 7 ani, chiar dacă nu i se garantează supravieţuirea… încă de la prima operaţie. Fără a i se face corecţia totală de cord, evident. Implanturile care se efectuează în spitalele din România presupun valve artificiale sau mecanice.

Robert a fost programat la operaţie pe 28 noiembrie 2008. Va fi internat pe 25, iar pe 26 vor începe pregătirile pentru intervenţia chirurgicală.

Până la această dată, părinţii au reuşit să strângă 17.000 de euro.

Dacă puteţi şi vreţi să ajutaţi:

Raiffeisen Bank – Bacău

RON: RO 46 RZBR 0000 0600 0960 0043

EURO: RO 64 RZBR 0000 0600 1060 2893

Titular Stancu Ana Maria

Telefon: 0728 970.914.

Robert la Poveştiri adevărate Acasă TV, 22.07.2008 – aici.

.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: