Andreea Cretu

Aceasta este povestea ANDREEI CRETU – o martira tracuta prin doua operatii in Romania noastra de rahat. Operatia ei se face in strainatate dupa cum stiti si de la Ana-Maria Taicutoiu prin nas, nelasand urme de niciun fel. Macelarii nostri i-au deschis de doua ori cutia craniana si tot nu au reusit sa scoata toata tumora care ii face viata de zi cu zi un iad. Va rog sa o ajutati sa ajunga la Hanovra! Reportajul facut de cei de la ACASA TV este disponibil aici: http://www.acasatv.ro/noutati-acasa/emisiuni/la-povestiri-adevarate-o-tanara-cu-tumora-pe-creier-are-nevoie.html

Povestea Andreei incepe in anul 2001 cand, in urma unor dureri mari si ingrozitoare de cap, a aflat ca are o tumoare pe creier – CRANIOFARINGIOM.

Prima operatie a avut loc in ianuarie 2002, iar in timpul operatiei s-a manifestat un soc de natura endocrina – DIABET INSIPID, au spus medicii, iar tumoarea nu a fost extirpata in totalitate.
In scurta vreme, Andreea a inceput investigatiile medicale la Institutul C.I. Parhon. O lista lunga de diagnostice numai de medici intelese i-au taiat aripile: insuficienta hipofizara, tiroidiana si gonadotropa; panhipopituitarism; sindrom de chesma optica; diabet insipid central complet si craniofaringiom cu rest tumoral supraselar, empty sella partial.

Timp de aproximativ 6 ani, Andreea a urmat tratament de substitutie hormonala, tratament pentru echilibrarea diabetului insipid si tratament vasodilatator cerebral. “Pe parcursul celor 6 ani, timp in care mergeam la investigatii periodic si respectand tratamentul endocrin, tumora recrestea lent dar sigur iar eu ma ingrasam pe zi ce trecea. In prezent am ajuns la o greutate dubla fata de cea normala pentru varsta si inaltimea mea”, spune trista Andreea. Medicii i-au spus ”obezitate de aport”.

Mergand la investigatiile periodice, in luna iulie 2007 s-a descoperit o crestere galopanta a restului tumoral (aprox 3 cm) si ingustarea mai profunda a campului vizual. Andreea a primit recomandarea unei noi interventii chirurgicala. A fost operata din nou, in octombrie 2008, moment in care tumoarea ajunsese la 4 cm.

“In timpul interventiei am facut un soc de natura oftalmica – nistagmus – manifestandu-se printr-un strabism divergent mai profound. In urma interventiei , am ramas timp de mai multe luni cu o amnezie partiala si somnolenta profunda”, spune tanara.

Medicii romani nu au reusit, nici din a doua incercare, sa extirpe complet tumoarea. Andreea isi cauta acum sanatatea in strainatate. Narcisa de la VipMED a reusit sa-i faca tinerei o programare la INI Hanovra, pe 16 iunie. Pana atunci, insa, familia fetei trebuie sa stranga cei 40.000 de euro necesari pentru plata operatiei.

Andreea are doar 20 de ani si de la 13 ani se lupta pentru viata. E timpul sa-i sarim in ajutor. Daca vreti sa contribuiti la finalul fericit al acestei povesti puteti face o donatie, cat de mica, intr-unul dintre conturile deschise la BRD sucursala Rahova pe numele mamei Andreei, Iulica Cretu:

RON – RO27BRDE410SV69383374100
EUR – RO61BRDE410SV08962364100

Familia Cretu poate fi contactata la tel: 0720.762.044

Daruiti si dati mai departe!

Reportajul facut de cei de la ACASA TV este disponibil aici: http://www.acasatv.ro/noutati-acasa/emisiuni/la-povestiri-adevarate-o-tanara-cu-tumora-pe-creier-are-nevoie.html

DOCUMENTE MEDICALE:

Scrisoare programare INI 16 iunie

Bilete iesire spital post operator Romania

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: