MIHAI ALEXIA

Alexia Mihai are aproape 2 ani. De la 10 luni se lupta cu o boala cumplita – neuroblastom toracic, stadiul 4. Va suna cunoscut? Este acelasi diagnostic pe care l-a primit si Matei Nicorici.

Tragica ei poveste incepe pe 8 septembrie 2007. In acea seara, Alexiei i s-a facut rau si nu se mai putea tine pe picioare. Parintii au mers cu ea la un control, de unde au fost indrumati sa spre Bucuresti, penru investigatii. Intre timp, in numai doua zile, Alexia nu-si mai putea misca aproape deloc picioarele.

Un examen RMN efectuat in capitala a scos la iveala si cumplitul diagnostic – o tumora la nivelul toracelui. “Am simtit cum cade cerul pe noi. Din acel moment, nimic nu a mai fost la fel. Am inceput lunga si cumplita lupta pentru salvarea Alexiei. Au urmat zile de cosmar, nevenindu-ne sa credem ca o astfel de boala poate sa apara la un copit mic, la scumpa noastra Alexia”, isi aminteste Nela, mama fetitei.

Alexia a fost operata de urgenta la Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni. La sfarsitul lunii septembrie, a fost internata la Institutul Oncologic “I. Chiricuta” din Cluj, unde au inceput curele citostatice, cu scopul micsorarii tumorii. Fetitei i-a cazut parul, dar cel mai grav, i-a scazut numarul de leucocite. Organismul ei a ramasese fara sistem de aparare. Dar Alexia a ales sa lupte si dupa fiecare cura cu citostatice a iesit invingatoare.

Dupa sase cure, fetita a fost operata din nou la Clinica de Chirurgie Cardiovasculara din Cluj. Acum, Alexia urmeaza cea de-a cincea cura de citostatice postoperatorii, cure care se efectueaza la interval de o saptamana. Lupta cu acesta boala este cumplita. Durerile, senzatiile de voma, neputinta sunt mult prea mult pentru un copil atat de mic. “Noi nun e pirdem speranta ca fetita noasra va fi bine. Ne rugam in fiecare clipa ca Alexia sa iasa invingatoare si din aceasta lupta”, spune mama.

Singura sansa a Alexiei este acum un transplant allogen de maduva, operatie care se realizeaza doar in strainatate. Parintii au luat legatura cu Institutul Goustave Roussy, unde este internat si Matei, si au primit devizul de cheltuieli. Suma care le este necesara se ridica la aproximativ 150.000 de euro, bani care n-ar putea fi stransi niciodata dintr-un salariu de cadru didactic si unul de asistent medical.

“Prin bunavointa oamenilor speram sa-i dam Alexiei o sansa la viata”, spune Nela.

Daca vreti si puteti sa o ajutati pe Antonia in lupta cu boala, puteti face o donatie, cat de mica, in contul deschis la BCR-Sucursala Traian, Galati, pe numele mamei fetitei, Nela Mihai:

RO18 RNCB 0144 0175 0719 0001

Daruiti si dati mai departe

Advertisements

5 Responses to “MIHAI ALEXIA”

 1. INTINDE O MANA DE AJUTOR SI PENTRU EI! « Mariela71’s Weblog Says:

  […] multi ochisori care ne cer sa ii ajutam sa treaca peste hopul ce le-a aparut in cale. Ochii Alexiei m-au cucerit. Cata dorinta de viata se citeste in ei, cata putere de lupta si nu in ultimul rand […]

 2. pitulicejan Says:

  nici nu s tiu ce cuvinte sa folosesc fiecare caz care ajunge la mine prin intermediul blogului nu face altceva decit i-mi indurereaza sufletul >Din pacate sunt asa multi copii bolnavi ,la fel si adulti si mereu apare intrebarea ,, de ce doamne de ce?” atita suferinta pe uni semeni de-ai nostri si mai ales pe copii uni sunt asa mici caci nici nu sticind au avut timp sa se imbolnaveasca Sincer sunt alaturi cu sufletul pentru toti cei ce sunt in suferinta si ma voi ruga pentru toti indiferent daca ii stiu sau nu . De asemenea promit caci cu ajutorul Laurei am sa particip financiar atit cit am sa pot caci speranta mea este ca numai asa putem din putinul nostru sa ajutam si pe ceilalti si mai ales ca astazi cind am citit despre acest caz este sfinta zi a INALTARI DOMNULUI Dumnezeu sa o ajute pe ea si pe noi toti

 3. Mihai Nela Says:

  Multumim din suflet Mirela.Fie ca Dumnezeu sa te rasplateasca peentru sufletul bun pe care il ai.

 4. Laura Says:

  Nela, va doresc multa sanatate si sa scapati cat mai repede de problemele aparute. Am fost pe la toti prietenii mei si am adunat o suma de bani pe care am trimis-o in contul vostru. Sper sa strangeti cat mai repede suma si astept vesti bune de la tine.

 5. Mihai Nela Says:

  Draga Laura,
  Multumim din suflet si tie si tuturor prietenilor tai.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: