MIHAITA

Povestea lui Mihaita a aparut si in Jurnalul National. In urma articolului, in contul baietelului s-au strans banutii pentru inca o luna de terapie. Luna s-a incheiat, iar baietelul s-a trezit din nou in imposibilitatea deplasarii la Barlad. Sa nu uitam de Mihaita! E un copil cu o vointa de fier. Un copil care vrea sa revina in lumea noastra. Un copil care vrea sa inteleaga tot ceea ce se intampla in jurul lui. Si care acum asteapta o mana intinsa, de la noi.

Mihaita este din Buhusi si a fost diagnosticat la varsta de un an cu autism. Traieste într-o lume a lui, în care vocea mamei nu se distinge de zgomotul unei maşini, iar un zâmbet este perceput la fel ca o încruntare. O lume inchisa, in care nimeni nu poate patrunde si pe care putini o inteleg.Mihaita poate fi readus in lumea noastra. Prin terapia ABA. Mihaela, mama lui, a reusit sa obtina cu greu un loc pentru el in programul fundatiei Cristi’s Outreach din Barlad. Din noiembrie anul trecut, mama si baietelul au fost nevoiti sa se mute la Barlad. Au stat cu chirie, pentru ca fundatia nu dispune de spatii de cazare. Dar baniii pe care ii stransesera s-au terminat si ei risca sa nu mai aiba unde sta.

“Mihaita a facut progrese, a inceput sa spuna cuvinte, este mai atent, sta in scaunel si se ridica doar cand i se spune, face puzzle, deci suntem pe drumul cel bun. Din pacate, daca nu gasim un ajutor, vom fi nevoiti sa ne intoarcem acasa”, imi spune Mihaela. Incetarea terapiei ar insemna o pierdere imensa si un mare pas inapoi pentru baietel.

Daca sunteti din Barlad sau aveti cunostinte acolo, care i-ar putea gazdui gratuit sau la un pret modic pe Mihaela si pe Mihaita contactati-o pe Mihaela Badita la numarul 0743.363.706.

Daca vreti sa faceti o donatie pentru ca baietelul sa isi poata continua terapia, puteti depune bani in contul deschis la BCR pe numele mamei – Badita Mihaela

COD IBAN: RO 69 RNCB 0502 0511 0702 0001

Mai multe despre autism si despre cum se aplica terapia ABA in Romania gasiti aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: